50 de oameni lucrează 8 ore peste program pentru o cauză bună

 In Comunicate de presa

Fundația Comunitară București și un grup de voluntari organizează, pentru prima dată la București, „8 hours overtime for a good cause, o seară de lucru peste program pentru profesioniști din diverse domenii. Pe 28 martie, între 7 seara și 3 dimineața, nouă echipe de voluntari specializați în marketing, comunicare, vânzari, resurse umane sau management rezolvă nouă teme punctuale propuse de organizații non-profit din București. Evenimentul, care are loc simultan în 16 orașe din lume, este găzduit de Școala Americană București și este sprijinit de Deloitte, Dacris și Eyes-Open.

Suntem de părere că niciodată nu poți fi prea generos. Doar că, în loc să cerem bani pentru cauzele pe care le susținem, am cerut profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor cu ceea ce au mai de valoare – experiența profesională. Împărțiți pe echipe, ei vor dezvolta planuri de marketing și de comunicare, vor schița concepte de spot sau campanii online, de PR sau de promovare.

Gazda evenimentului este Cosmin Alexandru. De asemenea, el coordonează o echipă de facilitatori care lucrează direct cu voluntarii și proiectele, pe tot parcursul serii.

Temele selectate să primească munca voluntară a profesioniștilor vin de la Decât o Revistă (campanie de abonamente în companii), CeRe (film de prezentare), Școala de valori (campanie de promovare a unei tabere de vară pentru adolescente), CROS (campanie de strângere de fonduri pentru burse la Universitatea Alternativă), PACT (campanie de comunicare pentru bloggeri), Fundația Comunitară București (campanie business to business pentru platformă de voluntariat corporate), Asociația Prietenia (plan de marketing pentru o întreprindere socială), ZBURD – Adoptă un liceu (campanie de marketing online pentru filmul documentar „Ba se poate!”), Merci Charity Boutique (plan de promovare a întreprinderii sociale).

Pe lângă recunoștința organizațiilor pe care le sprijină, echipele de voluntari au parte de mâncare bună de la Băcănia Veche și divertisment coordonat de Incubator 107.

Evenimentul a fost organizat pentru prima dată acum zece ani la Amsterdam. În 2014, el are loc simultan în 16 orașe, printre care București, Brașov, Amsterdam, Berlin, Rio de Janeiro, New York și Cairo. Pentru mai multe informații despre 8 hours overtime for a good cause: http://www.8-i.org/

La București, echipa de voluntari este coordonată de Daniel Mereuță și îi include pe Alina Kasprovschi, Maria Duduman, Gabriel Solomon și Stanislav Georgiev.

Fundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitaragalati.ro.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactați:
Înainte de eveniment: Alina Kasprovschi, Fundația Comunitară București
Tel: 0722.455.343
E-mail: alina.kasprovschi@fundatiacomunitaragalati.ro

În timpul evenimentului: Maria Duduman, Fundația Comunitară București
Tel: 0724.217.601

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search