Lansare apel de proiecte 8i 2015

 In Comunicate de presa

8 fundații comunitare pregătesc o seară de lucru peste program pentru profesioniști voluntari

„8 hours overtime for a good cause este un eveniment internațional în care profesioniști din diverse domenii rezolvă probleme ale organizațiilor non-profit, într-o seară de lucru peste program. În acest an, evenimentul este organizat concomitent de fundațiile comunitare din opt orașe din țară: Bacău, Brașov, București, Cluj, Iași, Ploiești, Covasna și Sibiu.Cele 8 fundații comunitare lansează un apel de proiecte pentru organizațiile non-profit care au nevoie de voluntari locali, profesioniști din diferite domenii. Apelul național de proiecte are loc în perioada 22 ianuarie-6 februarie. Selecția organizațiilor va fi făcută de jurii independente din fiecare din cele 8 orașe, iar organizațiile câștigătoare vor fi anunțate până la finele lunii  februarie. Evenimentul, aflat la a doua ediție în România,are loc pe 27 martie, după 7 seara.

„8 hours overtime for a good cause este o întâlnire de lucru între profesioniști din diferite domenii și ONG-uri care necesităconsiliere profesională pentru o mai bună desfășurare a activităților și pentru creșterea capacității organizației. În loc să cerem bani pentru cauzele din comunitate, cerem profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor și ceea ce au mai de valoare – experiența profesională. Echipele de voluntaripot fi specialiști în  marketing, comunicare, vânzări, juridic, IT sau management.

Cele 8 fundații comunitare din țară care participă la acest eveniment național sunt:

  • Fundația Comunitară București, va selecta între 5 și 7 proiecte (galati.8-i.ro);
  • Fundația Comunitară Bacău, va selecta între 3 și 5 proiecte (bacau.8-i.ro);
  • Fundația Comunitară Brașov, va selecta între 3 și 5 proiecte (galati.8-i.ro);
  • Fundația Comunitară Cluj, va selecta între 3 și 5 proiecte (cluj.8-i.ro);
  • Fundația Comunitară Iași, va selecta între 3 și 5 proiecte (iasi.8-i.ro);
  • Fundația Comunitară Ploiești, va selecta între 3 și 5 proiecte (ploiesti.8-i.ro);
  • Fundația Comunitară Sibiu, va selecta între 3 și 5 proiecte (sibiu.8-i.ro);
  • Fundația Comunitară Covasna, va selecta între 3 și 5 proiecte (covasna.8-i.ro).

În 2014, evenimentul s-a desfășurat simultan în 16 orașe din lume. În București, evenimentul  a adunat 9 echipe de voluntari specialiști care au rezolvat 9 teme punctuale propuse de organizații non-profit. Implicarea voluntară a facilitatorilor, voluntarilor și a organizațiilor a însumat peste 600 de ore, adică 15 săptămâni de lucru ale unui angajat cu normă întreagă. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată acum zece ani la Amsterdam.

Pentru mai multe informații despre 8 hours overtime for a good causehttp://www.8-i.ro/

Fundaţia Comunitară Braşov mobilizează energia oamenilor în acte de dăruire pentru a crea punţi de legătură între resursele şi nevoile braşovenilor. Pentru că ne dorim o comunitate puternică, unită şi generoasă, care îşi pune în practică ideile, pentru bucuria de a trăi împreună. Pentru mai multe detalii, vizitații:www.fundatiacomunitaragalati.ro.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactați:

noi@fundatiacomunitaragalati.ro

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search